Schoon Drinkwater Moet voor Iedereen

wat voor ons de normaalste zaak van de wereld is, blijkt het helemaal niet te zijn. Lees hier in het boek van Johan.

In Nederland zijn er voor ons vele mogelijkheden om aan schoon drinkwater te komen. We spoelen er zelfs ons toilet mee door! Wat voor ons de normaalste zaak van de wereld lijkt, is helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen.

Wereldwijd hebben 780 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Daarnaast hebben ruim 2,5 miljard mensen geen sanitaire voorzieningen. Het resultaat hiervan is schrikwekkend: Jaarlijks sterven 2,2 miljoen mensen, waaronder vele kinderen, vanwege het ontbreken van veilig drinkwater.

Sanitaire voorzieningen en een goede hygiëne zijn cruciaal om de verspreiding van ziekten tegen te gaan. Tachtig procent van alle ziekten in ontwikkelingslanden, wordt veroorzaakt door vervuild water en slechte hygiëne. Door de aanleg van water-dammen wordt ervoor gezorgd dat er ook buiten het regenseizoen water beschikbaar is voor irrigatie en huishoudelijk gebruik. Op  onze planeet heeft veertig procent van de mensen geen adequate sanitaire voorzieningen. Dat zijn 2,6 miljard mensen. Johan Huibers heeft in samenwerking met Dorcas meer dan 100.000 mensen voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Graag gaan we met uw hulp door me deze fantastische projecten. Doneer Nu. schoondrinkwaterkind