Over de Ark

Banner gesloten

De Ark van Noach biedt een leuk dagje uit voor jong en oud! Aan boord van deze replica van het oudste en tevens het grootste houten schip ter wereld, vindt u activiteiten voor het hele gezin.

Kom aan boord en ga op ontdekkingsreis! U krijgt een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en ontdekt hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben. Vele vragen zoals ‘Pasten alle dieren wel in de Ark’ en ‘Hoe wist de bouwer hoe groot de Ark moest worden’ worden aan boord beantwoord.

Op circa 20.000 m2 bieden we presentaties over de geschiedenis van Noach en wetenschappelijke achtergrond informatie. U kunt diverse schilderingen rondom het thema bewonderen of even uitrusten in de filmzalen of het restaurant waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht over rivier de Merwede en de sta Dordrecht. Aan boord bevinden zich twee grote amfitheaters waar regelmatig verschillende evenementen plaatsvinden zoals concerten, musicals en nog veel meer.

Tijdens uw bezoek zult u verschillende levende dieren tegen komen, zoals konijnen, geiten en wallaby’s, maar ook levensgrote polyester replica’s.

Lunchroom

In het restaurant ‘Vrouwe Noach’ kunt u onder het genot van een heerlijk broodje of gebak genieten van het prachtige uitzicht over de stad Dordrecht of de rivier de Merwede. Het is toegestaan uw eigen lunch te nuttigen.

Aan boord van de Ark komt het verhaal van Noach tot leven!

Praktische informatie

  • De Ark van Noach is maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur
  • Tickets kosten € 12,50 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen (3 tot en met 12 jaar), kinderen 0 tot en met 2 jaar gratis.
  • De Ark van Noach is rolstoel toegankelijk. Er bevinden zich twee liften aan boord die naar elke etage gaan. Ook zijn overal schuine opgangen gemaakt en er bevinden zich vrijwel geen drempels aan boord.
  • Reserveren niet nodig, enkel voor groepen vanaf 15 personen. Klik hier voor meer informatie over een groepsbezoek.

Ollie Koud