Waarom de Ark?

Veel mensen bezoeken de ark omdat het een leuk dagje uit is. “Gewoon even wat anders, er even lekker tussen uit.”
Maar waar gaat nu eigenlijk om? Waarom bouwt Johan vandaag de dag nu een ark, geen huizen of schuren zoals hij dat vroeger deed? En waarom nu juist een ark?

Op deze pagina vind je op die vraag een antwoord. Blijf terugkomen want we hebben altijd weer frisse kijk ‘door de bril van Noach’.

Heb je zin om gewoon de ark te bezoeken kijk dan hier voor de openingstijden.
Wil je meer weten over de ark en de boodschap die er achter zit lees dan verder..

 

Een waar gebeurt verhaal

In mijn dorp waren er geruchten dat in Schagen een man een grote houten boot aan het bouwen was: “Heb je het al gehoord, hij maakt die boot om zieltjes te winnen”. Omdat ik niet wist wat zieltjes waren en al helemaal niet dat je die kon winnen, ben ik eens een kijkje gaan nemen naar wat deze beste man allemaal aan het doen was. En ook al was hij nog niet af hij was reusachtig groot. En de bouwer Johan was eigenlijk best een normale en vriendelijke man. Waarom bouwt u dan zo’n boot, vroeg ik hem. Met een een vriendelijke lag op zijn gezicht zei hij: “Hier heb je een bijbeltje, lees die maar eens, dan zul je begrijpen waarom ik deze ark bouw”.

Op de achterkant stond de volgende tekst:

“Zoals de dagen van Noach waren, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn. Want zoals ze bezig waren in de dagen voor de zondvloed met eten, drinken, trouwen en ten huwelijk geven, tot aan de dag waarop Noach de ark binnenging, en het niet merkten, totdat de zondvloed kwam en hen allen wegnam, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn.” (Mattheüs 24 vers 37 t/m 39 HSV)

Geen idee, eigenlijk over die dagen van Noach, maar dat een vloed mensen uitwist dat wist ik. Als ik deze tekst mocht geloven dan zou er dus weer zo’n tijd aanbreken, waarin mensen zonder dat ze het door hadden in eens werden zouden worden uitgewist. Pfff, dat was me nogal wat.

Ben je jonger dan Noach en je heeft dit onderwerp je interesse? Kom dan naar een van de Jongeren Avonden.